Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Šumadiji je 79 novozaraženih koronavirusom, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu. To su podaci koji su u laboratorijama u Beogradu obrađeni za uzorke koji su uzeti tokom dva dana.

Direktor Instituta dr Dragan Vasiljević, za portal Nova.rs, potvrdio je da još uvek postoji kašnjenje u saopštavanju rezultata za uzorke koji su na analizu poslati u laboratorije „Vatreno oko“ i „Batajnica“. On je naveo da je veći broj od „zaostalih“ uzoraka obrađen i da se kašnjenje sa prošlonedeljnih 11 dana sada svelo na tri dana, dodajući da još uvek postoji „mali broj uzoraka“ sa višednevnim kašnjenjem.

Do 15 sati obrađeno je 377 uzoraka, od kojih je 79 pozitivnih u Šumadijskom okrugu. Od tog broja 61 je iz Kragujevca, osam iz Aranđelovca, pet iz Topole, po dva iz Knića i Batočine i jedan iz Rače. Prema informacijama Instituta, na bolničkom lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu je 106 pacijenta, od kojih je 16 na respiratoru.

Na teritoriji Šumadije u kućnoj samoizolaciji su trenutno 1.064 osobe, najviše u Kragujevcu – 815. U Kniću je 78 osoba u izolaciji, Batočini 40, Topoli 24, Rači 11, dok je u Lapovu devet osoba u samoizolaciji. Od početka pandemije u Šumadiji je ukupno registrovana 1.621 kovid pozitivna osoba.U Institutu očekuju da će do kraja nedelje u funkciji ponovo biti aparat za PCR testiranje, koji je trenutno na redovnom servisu.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar