Dragan Nikolić iz Vrbovca kraj Blaca pronašao je ženu svog života u Albaniji, a kada je sa svojom dragom Hanijom stigao u Vrbovac, dočekalo ih je iznenađenje – svadbeno veselje koje su organizovali žitelji tog sela.

Predsednica Mesne zajednice Vrbovac Latinka Pavlović kazala je da su mladence na slavlju u prostoriji seoske škole dočekali stojeći i aplaudiraću, a potom je usledila večera sa muzikom.

„Dragan je zaslužio da ga tako obradujemo. On u selu nema nikog svog. Roditelji su mu rano umrli, a posle je realativno mlad preminuo i njegov rođeni brat. Momak je pošten i vredan. Radi od jutra do mraka da bi sebi obezbedio egzistenciju. Ne čeka da mu mu padne ništa sa neba. Ima traktor, radi zemlju, sadi baštu, bere pečurke, ma sve radi da bi imao za život“, kazala je Latinka za naš portal.

Dragan i Hanija Foto:Latinka Pavlović

Ona je dodala da je Vrbovac malo selo, ima 60 domaćinstava i 120 stanovnika, ali su u organizaciji svadbe učestvovali svi koji su mogli, tako da je na slavlju bilo pedsetak meštana, a tu su bili i Draganovi dalji rođaci.

Svi oni koji su došli doneli su poklon mladencima – neko novac, neko posteljinu, neko ćebe…

PROČITAJTE JOŠ:

„Jedna žena i ja išle smo od kuće do kuće u selu i sakupile novac da bili kupili roštilj, piće i ordever. Žene iz sela su i same pripremale ponešto. Jedna žena je omesila pogaču, druga je donela kiflice, treća pitu, jedna žena je donela suvo meso. Nas nekoliko žena smo to sve lepo servirale i bilo je zaista pravo slavlje, sa muzikom i veseljem. Svi smo bili toliko srećni zbog Dragana, kao da smo ženili nekog svog najrođenijeg. Ja sam bila srećna kao da mi se mlađi brat ženio“, istakla je Latinka.

Vrbovac kraj Blaca Foto:Latinka Pavlović

Prema Latinkinim rečima, za devet godina koliko ona živi u Vrbovcu to je bilo prva svadba u tom selu.

„Meštanima sam obećala da ćemo i svaku narednu snaju u selu, bez obzira odakle dolazi, da li dolazi iz Albanije, Niša, Beograda, Leskovca, dočekati na isti način – na zajedničkom svadbenom veselju. U junu ćemo svi zajedno proslaviti 60 godina braka najstarijeg bračnog para u selu, jer nije mala stvar dočekati tako nešto“, izjavila je Latinka.

Hanija i Latinka, predsednica mesne zajednice Vrbovac Foto:Latinka Pavlović

Ona je kazala da su meštani za okupljanja i proslave koriste prostoriju u školi koju su sami obnovili.

„Škola je stara, napravljena je još 1954. godine i krov je bio srušen, plafon je pao, samo je spoljašnji zid ostao. Organizovala sam ljude da to sredimo i sada imamo prostoriju gde može da se okupi 100 do 150 ljudi. Nismo imali puno para, pa je to išlo vrlo sporo, ali smo uspeli. Tu smo zimus deci podelili novogodišnje paketiće koje sam obezbedila od sponzora iz inostranstva. Naše selo ima samo 120 stanovnika, ali ima i mladih ljudi i 17 deteta i sva deca su dobila paketiće“, naglasila je Latinka.

Dodala je da se sa meštanima bori svim snagama da uslove za život u Vrbovcu poboljšaju i da mlade zadrže u selu, pa su tako pre tri godine izdejstvovali ponovno otvaranje škole koja nije radila 21 godinu.

BONUS VIDEO: Anketa: Šta je za vas sinonim za ljubav?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare