Foto:Nova.rs

Meštani borskog sela Slatina zabrinuti za budućnost sela, zatražili su sastanak sa predstavnicima Gradske uprave, kompanija Ziđin Koper i Ziđin Majning, kako bi bili upoznati sa aktivnostima ovih kompanija koje se izvode na prostoru sela.

„Tražili smo sastanak 27. decembra prošle godine kada se niko od pozvanih nije pojavio a zahtevi su se odnosili na upoznavanje meštana s aktivnostima Ziđin koper i Ziđin Majning na teritoriji sela, opstanak sela s obzirom na rudarske aktivnosti koje se izvode na ovim prostorima kao i na cenu otkupa zemljišta koje otplaćuje Ziđin Koper , Ziđin Majning i tržišna cena jer se sve tri razlikuju. Želimo da budemo upoznati sa ovim stvarima i iz tog razloga smo i tražili sastanak“,  kaže Boban Milojković, predsednik Saveta MZ Slatina.

PROČITAJTE JOŠ

On je naglasio da je naredni zbor meštana zakazan za 04.februar, kada se nadaju da će dobiti odgovore na sva pitanja koja ih muče.
„Održan je sastanak u gradskoj upravi na inicijativu gradonačelnika, i predlog gradonačelnika je da se zbor odloži jer kompanija Ziđin Majning nije mogla tako brzo da pripremi odgovor pa su tražili odlaganje zbora za 10 dana. Sa druge strane predstavnici kompanije Ziđin Koper su bili spremni da dođu na zbor. Mi smo ovaj zbor održali, došli su predstavnici Gradske uprave i obavestili meštane o ishodu sastanka u Gradskoj upravi, tako da smo naredni zbor zakazali za 4.februar u 18 sati i nadamo se da će tada meštanima biti objašnjeno šta se sve radi na teritoriji sela i da li je budućnost meštana moguća na ovom prostoru“, dodaje Milojković.

On je naglasio das u meštani zatražili preduzimanje radikalnijih mera, ali o tome će odlučiti nakon zbora koji je zakazan za 04.februar.
Slatinjanima su pružili podršku i meštani Krivelja, Bučja, Brezonika i Oštrelja čija su domaćinstva, takođe,

BONUS VIDEO: Rio Tinto odlazi Šta kažu pravnici, a šta stanovnici Gornjih Nedeljica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare