Ljig sneg Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

U naseljenom mestu Ljig normalizvano je snabdevanje električnom energijom, ali su brojna sela i dalje u mraku, kaže za naš portal porparolka te opštine, Andrijana Srećković, podsetivši da je sneg izazvao haos i na tom području.

„Đaci ne mogu da idu u školu, jer je ta ustanova bila bez električne energije, pa samim tim i grejanja“, navela je ona za Nova.rs. Prema poslednjim informacijama, bez napajanja strujom su još uvek sela Kozelj, Štavica, Dići, Gukoš, deo Moravaca, Ivanovaca, Slavkovice, Liplja, Živkovaca i Kalanjevaca, dodala je Srećković, napomenuvši da su sve raspoložive ekipe na terenu.

Bez signala je bila MTS mreža.

Situacija je dramatična i u Lučanima, gde su sva sela ostala bez napajanja električnom energijom, kažu u EDB.

„Stanje smo na kratko stabilizovali u Turici i Kotraži, ali ponovo je došlo do havarije, tako da sada imamo više od 4.000 ljudi bez struje. Sve raspoložive ekipe su na terenu, a u pomoć su došle i kolege iz Kraljeva i Čačka. Za kratko vreme je pala velika količina snega, koji je težak. To je uslovilo lomljenje granja koje je popadalo na dalekovode“, kaže naš sagovornik.

U Lučanima će danas najverovatnije biti proglašena vanredna situacija, saznajemo u opštini.

„Neprohodan je putni pravac Glog-Gornji Dubac i Guča-Gornja Kravarica, do kraja dana bi trebalo da i ti pravci budu prohodni, a sve magistralne saobraćajnice su očišćene“, kaže naš sagovornik.

Bonus video: Zašto se sneg ne čisti dok pada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar