Branko Ružić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je večeras da incidente poput napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu niko ne očekuje, ali da će ministarstvo i država u budućem periodu svakodnevno preduzimati mere kako bi predupredili takva dešavanja.

„Ovo je jedan slučaj koji podseća na imitaciju onih slučajeva koji se dešavaju u nekim zapadnim društvima, ali i na Krimu, Rusiji, Aziji, Australiji… To je takozvana ‘kopiket’ mantra koju oni primenjuju“, rekao je Ružić za RTS.

Ministar je ponovio da propusta u sistemu danas nije bilo i dodao da su i zdravstveni i unutrašnjih poslova i prosvetni sistem danas promptno odgovorili.

„To je ono što je paradoksalno. Ovo je jedinstven slučaj, ima dosta slučajeva u kojima ima propusta u sistemu kada govorimo o klasičnom vršnjačkom nasilju, digitalnom nasilju, verbalnom nasilju i ostalim“, rekao je on.

Ocenio je da će dubinska analiza dati odgovore na sva ta pitanja, ali da to neće biti nimalo lako.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

***

BONUS VIDEO – Bezbednost u školama i traume – kako dalje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare