Foto: Nova.rs

Na današnji dan pre dve godine, dramatičnim obraćenjem predsednik Aleksandar Vučić najavio je uvođenje vanrednog stanja na teritoriji cele zemlje. Nekoliko dana kasnije brojale su se stotine zaraženih i na desetine mrtvih, a sve je preraslo u agoniju koju živimo već dve godine. Čitaoci portala Nova.rs vreme karantina pamtiće po redovima penzionera ispred prodavnica, ali i "po ispiranju zdrave pameti".

„Po tome što je suprug bio u Vršcu u pritvoru 21 dan jer je navodno prekršio mere samoizolacije, za koju na granici nije ni bio obavešten a i prešao pre proglašenja vanrednog stanja! A ja osmi mesec trudnoće. Horor dan i noć!“, navela je jedna od čitateljki.

Bilo je i onih koji se tog vremena sećaju kao perioda propagande.

„Nezapamćena propaganda, širenje panike i straha, te uništavanje normalnog načina života. Zločin bez presedana“, kaže jedna čitateljka.

Živote mnogih u 2020. godini, obeležile su tragedije u kojima su gubili drage ljude.

PROČITAJTE JOŠ

„Zavidim ovim ljudima kojima niko drag nije umro na respiratoru. Kome se niko nije borio za vazduh…“, kaže jedan od čitalaca, a bilo je i potresnih svedočenja: „Roditelji ne mogu da odu detetu na sahranu“.

„Lično me nije doticalo. Kod mene sve je bilo u redu, moji voljeni zdravi“, navodi čitateljka koja dodaje da je, ipak, emotivno doživljavala sve što je pogađalo ljude oko nje.

Među čitaocima bilo je puno onih kojima su glavna sećanja beskonačno dugi redovi penzionera koji u ranu zoru čekaju da im se otvore supermarketi.

„Po nebuloznom radnom vremenu prodavnica, kada su penzioneri u pitanju! ON ima neku nebuloznu ideju, a svi za njim!“, glasio je jedan od komentara.

BONUS VIDEO: Anketa gužve ispred beogradskih supermarketa – gužve zbog rata ili straha od nestašica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar