Danas se navršava tačno dve godine otkako je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije korona virusa. Razgovarali smo sa našim sugrađanima kako bi videli šta je to obeležilo taj neobičan i stresan period života.

15. marta 2020. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je, mnogi kažu protivustavno, vanredno stanje usled pandemije korona virusa.

Od tada se život u Srbiji umnogome promenio. Na snagu su stupile mere ograničenog kretanja, građani su bili primorani da promene rutinu i način života. Pritisak je rastao, a nov način života nametnut je svima, bez izuzetka. I tako je bilo sve do 6. maja te 2020. kada je vanredno stanje bilo ukinuto, a policijski čas prestao da bude naša svakodnevica.

Ekipa portala Nova.rs razgovarala je danas sa sugrađanima koji su nam rekli šta je to što je obeležilo poslednje dve godine njihovog života. Iako su se mnogi relativno brzo prilagodili, ima i onih kojima je pandemija korona virusa uskratila jako bitne životne momente.

„Najviše ću pamtiti po tome što sam to vreme provela spremajući prijemni ispit, polagala sam ovde, na Fakultetu muzičke umetnosti. Malo više sam se posvetila vežbanju instrumenata, šetala sam, bila sam u prirodi ali nažalost nisam uspela da se uživo vidim sa nekim ljudima i zbog toga mi je najviše krivo, ali dobro, nadam se da će biti bolje“, rekla je simpatična studentkinja, žaleći za propuštenim momentima u poslednje dve godine.

Ima i onih koji nisu zadovoljni odgovorom države na krizu.

„Pamtiću po tome što u početku nismo smeli da izlazimo, autobusi nisu radili, izlazili su samo ljudi koji su imali propusnice i to mi je bilo najteže. Vučić na nas nezaposlene uopšte nije mislio“, rekla je  gospođa, nezadovoljna odnosom države prema svojim građanima.

BONUS VIDEO: Kina ponovo zaključana zbog korone, panika i u marketima, rafovi prazni

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram