Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U nekoliko lokala u Beogradu koje je naša ekipa obišla ove večeri zabeležene su veće gužve, posebno imajući u vidu da su ukinute kovid propusnice i jer je subota veče.

Većina ugostitelja kaže da im je ukidanje propusnica olakšanje, a deo njih navodi i da je bilo opšte poznato da propusnice „nisu ni postojale“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan od beogradskih ugostiteljsta kaže za našu ekipu da je gužvi bilo i poslednjih nekoliko dana.

PROČITAJTE JOŠ

„Opustili su se ljudi“, ocenjuje beogradski ugostitelj.

Drugi ugostitelj u glavnom gradu se nada da će propusnice povećati broj gostiju koji dolaze i da će delimično nadoknaditi štetu koju su pretpreli poslednje dve godine od kada je počela pandemija.

„Mnogo su nas ove dve godine oštetile“, kaže on.

Gosti prestoničkih lokala uglavnom su zadovoljni ukidanjem propusnica, a mnoge ovo pitanje nije dotaklo mnogo jer su već imali kovid propusnicu pa im je svejedno.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ja imam tri Fajzera, tako da mi je svejedno. Jedino što mislim da će biti veće gužve“, kaže nam jedan mladi Beograđanin.

Nenad iz Beograda ističe da kovid propusnice nisu ni funkcionisale.

„U svega nekolicini kafića bi mi tražili sertifikat, uglavnom znam za mesta gde uopšte ne pitaju“, kaže nam on i dodaje:

„Ovo ukidanje vidim kao pokušaj vlasti da se dodvore ljudima pred izbore. Nadam se neće vraćati posle izbora“.

„Nekako sam se navikla na propusnice, pa bi mi to odgovaralo jer ima više mesta u lokalu, ali verujem da će ovo biti bolje za ugostitelje jer će imati manje posla oko propusnica, a verovatno će im se vratiti deo gostiju koji nisu mogli da dolaze posle 8“, ispričala nam je jedna Beograđanka.

****

BONUS VIDEO: Dr Radmilo Janković Da li su kovid propusnice ubrzale vakcinaciju 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar