Koncetr Nina Badrić, belexpo centar, belekspo centar
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za ulazak u ugostiteljske objekte od danas nisu potrebne kovid propusnice, a u zatvorenim prostorima više nije limitiran broj ljudi. Na snazi su i dalje preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima, kao i karantin od sedam dana. Pravila za nošenje maski od ponedeljka će biti drugačija.

To je odlučeno na sednici Kriznog štaba u četvrtak.

Zadržava se preporuka za nošenje maski u zatvorenim prostorijama. Na skupovima u zatvorenom prostoru ukida se limitiranje broja ljudi. Nošenje maski u školama od naredne nedelje neće biti obavezno, već samo preporuka i to za vreme kada nastavnici i učenici borave u zatvorenim prostorima škole.

Članica Kriznog štaba ministarka Darija Kisić-Tepavčević rekla je nakon sednice štaba u četvrtak da je zabeleženo smanjenje svih parametara, od broja pregleda, do broja hospitalizovanih u odnosu na broj potvrđenih kovid slučajeva.

Rekla je da su bolnice počele da se vraćaju normalnom režimu rada, i da su u ovom momentu kovid bolnice praktično novoizgrađene za vreme pandemije Batajnica, Novi Sad i Kruševac.

Srbija i dalje ima više od 2000 novozaraženih na dnevnom nivou, a juče je objavljeno da je registrovano 2.230 novih slučajeva.

Podsetimo, kovid propusnice uvedene su 23. oktobra prošle godine i najpre su važile posle 22 časa, da bi sa porastom broja novozaraženih njihovo važenje bilo produženo pa su primenjivane od 20 časova. Lekari koji su članovi Kriznog štaba tražili su da propusnice važe 24 sata, ali taj predlog nikada nije prihvaćen.

Bonus video: Nove kovid mere, ugostiteljski lokali na Obilićevom vencu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare