Protest u Batajnici Foto: N1

Postojeći pružni prelaz u Batajnici neće biti zatvoren do daljeg za putnička vozila, ali će se na dnevnom nivou sprovoditi test vožnje trasom brze pruge, dogovoreno je na današnjem sastanku u kabinetu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića.

Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zamenik predsednika opštine Zemun Žarko Dronjak, pomoćnik predsednika opštine Zemun Milan Milisavljević, predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i predstavnici Infrastruktura železnice Srbije.

Nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja preko postojećeg pružnog prelaza regulisaće ekipe saobraćajne policije i komunalne milicije, a vozači teretnih vozila se mole da poštuju saobraćajnu signalizaciju, saopštila je opština Zemun.

Građani Batajnice protestovali su pre dva dana zbog zatvaranja putnog prelaza na železničkoj stanici Batajnica i zatražili da se od te odluke odustane dok ne bude izgrađen nadvožnjak koji bi im omogućio normalno kretanje.

Putni prelaz na području železničke stanice Batajnica, na pruzi Beograd Centar – Stara Pazova, preko četiri stanična koloseka ukinut je 5. januara zbog završnih aktivnosti na izgradnji pruge za velike brzine, na deonici Beograd Centar – Stara Pazova, saopštilo je preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“.

Izvođač radova na toj deonici brze pruge je kineski konzorcijum „China Railway International“ i „China Communications Construction Company“.

Bonus video: Nova.rs u Batajnici među najtežim kovid pacijentima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar