Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Profesor Tomislav Preveden novi je upravnik Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, nakon smene Vesne Turkulov, objavio je portal 021.

Preveden je aktuelni predsednik Udruženja infektologa Srbije, a redovne studije i specijalizaciju završio je Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Na matičnom fakultetu je vandredni profesor, piše 021.

Turkulov je nedavno smenjena, nakon što je otkriveno da su se na klinici lečili pacijenti zaraženi koronavirusom, što nije bilo dozvoljeno posle otvaranja kovid bolnice na Mišeluku, gde su bili smeštani zaraženi građani.

Otkriće „tajnog“ i „elitnog“ kovid odeljenja, kako se navodilo u medijima, posmatrano je i u kontekstu obračuna dve struje unutar vojvođanskog SNS. Struja bliska potpredsedniku stranke Milošu Vučeviću podržala je Turkulov, dok su oni koji su bliži pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću „držali stranu“ Editi Stokić, navodi 021.

Sve ovo dovelo je do toga da Skupština Vojvodine praktično „oduzme“ Pokrajinskoj vladi upravljačke ingerencije nad KCV, što je Mirović nazvao nezakonitim i nestatutarnim, a sve sa ciljem da se prikriju propusti koji su utvrđeni na Klinici za infektivne bolesti.

Tokom tog kratkotrajnog i javnog okršaja, Stokić je bila podnela ostavku, koja nije prihvaćena, nakon čega je otišla na bolovanje zbog medicinske intervencije.

Skupština Vojvodine, koja je oduzela Pokrajinskoj vladi ingerencije nad KCV, imenovala je Turkulov za predsednicu Upravnog odbora te ustanove, dok je Stokić ostala v. d. direktorka Kliničkog centra.

BONUS VIDEO: Raskol naprednjaka u Vojvodini? – gosti Slaviša Orlović i Nebojša Milenković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar