Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ, Shutterstock, Promo

Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će od iduće godine biti uvedene studentske kartice, koje bi omogućile brojne popuste. Međutim, izgleda da predsednik nije upućen da te kartice već postoje i da omogućavaju studentima veliki broj popusta.

Predsednik je sinoć najavio da će vanredni parlamentarni, beogradski i pokrajinski izbori biti održani u decembru ove godine, pa je brže bolje, najavio i brojne „dobre vesti“, među kojima su i studentske kartice po ugledu na penzionerske.

Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Prva

Vučiću je izgleda promakla informacija da studentske kartice već postoje i da su dostupne svim studentima, kako onima koji su na budžetu, tako i onima koji školarinu sami finansiraju.

Internacionalna studentska identifikaciona kartica – ISIC je međunarodno priznata studentska kartica i ona ima status zvaničnog dokumenta na mnogim univerzitetima i školama širom sveta. Članovima nudi privilegovan pristup prevozu, smeštaju, sportu, odnosno bilo kojim proizvodima i uslugama koje će motivisati njihov razvoj, informisanost, mobilnost, i unaprediti svakodnevni život.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta kartica sve nudi studentima?

Popusti koje studenti mogu koristiti pokrivaju mnogo polja – od putovanja, muzeja, članarine u biblioteci, do kozmetičkih salona, bazena, pa čak i stomatologa i to širom Srbije.

Tako je studentima uz ovu karticu omogućeno da, na primer, ostvare 10 ili 20 odsto popusta na ulaznice u muzeje, a neki su i besplatni.

Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Takođe, uz ovu karticu je moguće ostvariti popust na članarinu u Biblioteci grada Beograda i to čak 30-50 odsto.

Studenti uz pomoć kartice mogu obaviti i besplatan očni pregled i dobiti 20 odsto popusta na naočare.

Takođe, studentima je s ovom karticom obezbeđeno i putno osiguranje. Najpre se na gorepomenutom portalu kartica aktivira, a onda se preuzme potvrda za osiguranje.

BONUS VIDEO Fakultet političkih nauka uveo novi pravilnik: Studenti sa invaliditetom imaće svog saradnika u nastavi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare