Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs

Na Beogradskom sajmu dnevno se vakcinišu hiljade ljudi i bez obzira na povremene zastoje svi zainteresovani stižu na red. Međutim, za to vreme u pojedinim domovima zdravlja u Srbiji građani su vraćeni jer nije bilo vakcina.

Portalu Nova.rs javio se čitalac koji kaže da se prijavio pre dva dana za vakcinaciju i da je dan posle prijave dobio poziv da narednog dana dođe u Dom zdravlja u Kosjeriću na vakcinaciju u devet sati.

„Odem, popunim traženi obrazac i predam ga. Posle pola sata kažu svima koji smo bili zakazani za taj dan da je nestalo vakcina i  da se vratimo kući, kao i da će nas na vreme zvati i javiti nam kada da dođemo“ prepričava nam čitalac čije je ime poznato redakciji.

Međutim, ostalo mu je nejasno kada će taj poziv za vakcinaciju stići, za dan, dva ili nedelju. Dodatno ga je zbunio i komšija, koji je vraćen isti dan jer nije bilo vakcina, ali kome je rečeno „da mora ponovo da se prijavi za vakcinaciju, jer mu je istakao termin“.

I pojedini lekari iz beogradskim zdravstvenih ustanova se žale da im je zakazivano pa otkazivano vakcinisanje.

„Pojedine kolege koje osim po domovima zdravlja rade i u kovid ambulanti i crvenim zonama, a ovih dana i na vakcinaciji stanovništva po različitim punktovima. Možda zvuči neverovatno, ali je istinito da su pojedini lekari krenuli da vakcinišu građane, a da u tom momentu za njih same nisu obezbeđene vakcine“ priča lekar iz jednog beogradskog Doma zdravlja.

Objašnjava da im je najavljivano, pa otkazivano vakcinisanje i dodaje da su prvo pazili za Fajzerovu, pa za rusku, na kraju i kinesku, koja je bila jedina koja nam je juče ponuđena da primimo.

Da li postoje problemi u distribuciji vakcina i šta da rade građani kada dođu na red, a nema vakcina, bilo je pitanje na koje smo odgovor pokušali da dobijemo od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „dr Milan Jovanović Batut“, ali do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili na naš dopis. Ostali smo uskraćeni i za odgovor da li je i zašto došlo do otkazivanja vakcinacije zdravstvenih radnika i koliko je procentualno zdravstvenih radnika do sada vakcinisano.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare