Požar u Sloveniji Foto:TANJUG/ FOTO STA/ KATJA KODBA/MUP Srbije

Srbija će danas uputiti pomoć Sloveniji u gašenju velikih požara koji već nekoliko dana bukte u toj zemlji.

Od danas će u gašenju požara u Sloveniji biti angažovano i 13 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije sa dva helikoptera „Agusta Bell 212“, kapaciteta od po 1,5 tone vode.

Oni će biti angažovani na gašenju velikog požara na Renškom vrhu, potvrdio je v.d. načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

„Po naređenju predsedika Republike Aleksandra Vučića, Srbija danas upućuje pomoć Sloveniji u gašenju požara koji je zahvatio područje te zemlje“, rekao je Čaušić, a saopštio MUP.

Mup upućuje pomoć Sloveniji u gašenju požara Foto:MUP Srbije

„Uveren sam da će pripadnici MUP-a Srbije Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dati svoj pun doprinos u borbi protiv vatrene stihije i spasavanju ljudi i njihove imovine, baš kao što su to učinili i prošlog leta u Grčkoj, Makedoniji i našoj bratskoj Republici Srpskoj“, dodao je on.

Podsetimo, požari na zapadu Slovenije traju već peti dan, a najrazorniji koji se pre dva dana proširio iz Italije uništio je do sada više od dve hiljade hektara.

Mup upućuje pomoć Sloveniji u gašenju požara Foto:MUP Srbije

***

BONUS VIDEO – Toplotni talas izazvao niz požara u Londonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare