Narodna inicijativa za čistiji vazduh
Foto: Promo/potpisiprodisi

Omladinska mreža Srbije, Studentski parlament Univerziteta u Beogradu i Šumarskog fakulteta pozvale su na akciju "Potpiši-prodiši", čiji je cilj čistiji i zdraviji vazduh u celoj Srbiji.

Ove tri organizacije pozvale su građane da u period od 19. do 26. aprila potpišu peticiju „Potpiši-prodiši“. Cilj inicijative jeste da se u roku od sedam dana prikupi najmanje 30.000 potpisa, kako bi se ova tačka našla na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srbije.

„Zato vas, drage kolege, pozivamo da se zajedno izborimo za čistiji vazduh u našoj zemlji, te i za kvalitetnije životne uslove, očuvanje životne sredine i poboljšanje zdravlja svih građana.
Peticiju možete potpisati na raznim lokacijama, kod volontera sa zelenim balonom“, navodi se u objavi na Instagram stranici „Potpiši-prodiši“.

Projekat je baziran na predlogu izmene Zakona za zaštitu vazduha, koji su pisali profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa katedre za zaštitu životne sredine, profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sidneju, kao i uprava Istraživačke stanice „Petnica“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar