Meštani mesta Aradac tvrde da je u pomoru ribe stradalo više tona ribe, dok ribočuvari tvrde da je u pitanju "samo" 140 kilograma tostolobika. I jedni i drugi tvrde da su brojke nerealne, te da obe strane pokušavaju podatke predstave onakvim kakvi nisu.

Kako tvrde meštani Aradca, mesta od nekoliko hiljada stanovnika, stradali su tostolobik, šaran, smuđ i štuka. Oni tvrde da je stradalo na tone ribe u ovom kraju, ali to da to ne odgovara zvaničnim podacima koji ističu da je u pitanju oko 140 kilograma.

Zoran Medić iz Ribočuvarske službe kaže za Nova.rs da nema govora da je uginulo više od tone ribe, već da je u pitanju najviše oko 140 kilograma.

„Tačno je izvučeno 140 kilograma tostolobika i tri primerka ribe štuke. U pitanju je riba od 600-700 grama po komadu. U pitanju je bio nizak vodostaj, velike temperature i sušna godina. Nema nikakvog hemijskog zagađenja, jednostavno ovo se dešava. Kiša dugo nije padala i ovo se stvarno dešava“, kazao je on za Nova.rs.

On je dodao da se situacija i dalje prati i naglasio da su svi ribočuvari na terenu“.

„Ljudski faktor nije kriv, sve je ovo priroda. Čuo sam da se priča da se desio pomor šarana, ali od toga nema ništa“, zaključio je naš sagovornik.

Bonus video: Pomor ribe u zagađenom Dunavcu kod Višnjičke banje 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar