Rakovica, Big tržni centar, nebo, nevreme, oblaci, pred oluju, oluja, vremenska prognoza, vreme, leto, kiša
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom. Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja od jedan do dva časa unapred.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno vreme, s pljuskovima i grmljavinom češćim popodne i uveče, koji ponegde mogu biti jači i praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

To potvrđuju i radarski snimci sa sajta Vreme i Radar, na osnovu kojih se vidi da će najviše kiše biti u večernjim satima. Nebo u Beogradu već sada je crno.

Pogledajte kako se oblačnost iz delova Hrvatske premešta ka Srbiji.

Foto: Vreme i radar

*

Foto: Vreme i radar

*

Foto: Vreme i radar

*

Foto: Vreme i radar

*

Foto: Vreme i radar

U Beogradu pljuskovi

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i malo svežije nego u petak, ali sparno i nestabilno, s pljuskovima i grmljavinom, češćim popodne i uveče, koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenziviji, praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren istočni vetar.

Jutarnja od 22 do 24 stepena, a najviša dnevna oko 32 stepena.

Od danas se očekuje manji pad temperature u celoj zemlji koja će biti od 30 do 34 stepena Celzijusa, mada će u većim gradovima noći i dalje biti tropske – s temperaturom iznad 20 stepeni.

RHMZ je upozorio da se i narednih dana u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina lokalno uz grad, jak ili olujni vetar, i da će za te lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Danas do 36 stepeni

Danas će vetar biti najpre slab do umeren istočni, a krajem dana u Vojvodini u skretanju na severni.

PROČITAJTE JOŠ

Jutarnja temperatura od 18 do 24 stepena, a najviša dnevna od 31 do 36 stepeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar