Matematicki fakultet
Matematički fakultet Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Konačne rang liste za upis na fakultete objavljene su zvanično na većini visokoškolskih ustanova u Beogradu, a mi vam predstavljamo na kojim fakultetima je ceo proces prijemnog ispita već završen i gde su objavljeni rezultati.

Konačne rang liste za upis na fakultete na Beogradskom univerizetu biće u najvećoj meri objavljene danas, 6. jula, nakon čega će brucoši obaviti prozivku i upis na svojim budućim akademskim institucijama.

Posle veoma stresnog i burnog perioda, tokom kojeg su mnogi strahovali da neće „upasti“ na željene fakultete, objavljene su konačne rang liste. Dok ne odu na svoje zaslužene odmore, budući brucoši će još morati da se zvanično upišu, a mi vam predstavljamo konačne rang liste za upis na pojedine fakultete Univerziteta u Beogradu.

Na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu rezultati su objavljeni još drugog jula, a konkurencija je definitivno bila ogromna. Čak 17 kandidata uspelo je da ostvari ukupno 100 poena, pa će ova ustanove i u ovoj godini stvarati kadrove na koje ćemo svi biti ponosni.

Kada je reč o Fakultetu organizacionih nauka, ustanovu koju prethodnih godina prati nezapamćena zainteresovanost, situacija je ove godine bila gotovo identična. Čak nešto više od 2.000 kandidata konkurisalo je na prijemnog ispitu, a prijemni se radio na Sajmu, FPN i drugim mestima koji su „uskočili“ da pomognu jer je bilo previše kandidata.

Konkurencija je bila ogromna, a samo najbolje pripremljeni su ostvarili uspeh od 100 poena. Ove godine bilo je samo dva takva studenta, a prema našim informacijama prijemni je bio izuzetno težak, pa nekim brucošima nije pomoglo ni to što su se aktivno pripremali od septembra prethodne godine.

#related-news_0

Na Farmaciji, koji je naš portal nazvao „poslom budućnosti“ u seriji tekstova koje smo pripremali u susret prijemnim ispitima, konačne rang liste objavljene su 1. jula. 

Konkurencija je bila ogromna, a za dva smera u sklopu ove ustanove konkurisalo je 570 kandidata, za 272 budžetska mesta.

Na Mašinskom fakultetu konačna rang lista izašla je 2. jula, a dekan i uprava fakulteta zadovoljni su odzivom brucoša.

Sa druge na jednom društvenom-humanističkom fakultet poput Filološkog, konkurencija je bila nešto manja, ali kao i do sada, ideja je da se ide na veći kvalitet. Konačne rang liste su objavljene 5. jula, a za smer srpski jezik i književnost prijavilo se manje od 50 kandidata.

Na Fakultetu političkih nauka konkurencija je ove godine bila nešto manja, ali tradicionalno interesovanje za smer međunarodne studije bilo je veliko, pa samim tim bilo je i teže doći do budžetskog statusa.

Konačne rang liste objavljene su 2. jula, a ono što može da zabrine ovu instituciju jeste mnogo manje interesovanje za smer Socijalna politika i socijalni rad, gde je ove godine prijavljeno samo 83 kandidata.

Ogromno interesovanje zabeleženo je i na Ekonomskom fakultetu, gde su konačni rezultati objavljeni 2. jula. Prema rečima uprave veoma su zadovoljvi interesovanjem brucoša, a ove godine bilo 100 više prijavljenih kandidata nego prethodne godine.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar