Nela Tonković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Koalicija "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" optužila je danas lokalnu vlast za netransparentan proces odabira izvođača i finansiranja povodom obeležavanja Dana grada.

Oni su zatražili od lokalne vlasti da objasni građanima na koji način i prema kojim kriterijumima se biraju muzičari koji će nastupiti u programu Dana grada, 1. septembra, kao i čija je odluka bila da nastup estradne pevačice Jelene Karleuše građane Subotice košta 4,8 miliona dinara, iako su, kako navode, „pojedine lokalne samouprave platile znatno nižu cenu“.

„Ovaj koncert je plaćen kao, na primer, dve godine programske delatnosti pojedinih subotičkih ustanova kulture, ili celokupan ovogodišnji konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja“, ističe se u saopštenju ove koalicije.

Jelena Karleuša Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Koncert Karleuše, dodaje se u saopštenju, Subotičane košta tri puta više nego celokupno godišnje izdvajanje za javni konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti omladinskog sektora.

„Ovakva nesrazmera u visini izdataka za, s jedne strane, sadržaj upitnog kvaliteta koji će trajati samo jedno veče, i s druge, programe i projekte u oblastima kulture, javnog informisanja i rada sa mladima čiji efekti u pogledu povećanja kvaliteta života u našem gradu treba da budu dugoročni, jasno upućuje na zaključak prema kojem vladajuća većina kao prioritet svog delovanja vidi preplaćivanje ‘zabavnih’ sadržaja bez ikakve trenutne ili trajne vrednosti“, ocenjuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Budući da Subotica nije jedini grad u kom ove godine Karleuša ima nastupe koji su plaćeni javnim novcem, u koaliciji smatraju da njena „turneja“ po centralnim gradskim trgovima „deluje kao direktan dogovor između pevačice i Srpske napredne stranke“.

Koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ pozvala je gradsku vlast da odgovori na njihova pitanja u vezi novca potrošenog za ovaj koncert.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare