Foto: N1

Nakon što je u slučaju "Čije je danas nekadašnje državno poljoprivredno zemljište?" predsednica Vlade zatražila od članice Saveta za borbu protiv korupcije da saopšti imena vojvođanskih paora koji brata predsednika Vučića, označavaju kao glavnog u kupovini zemljišta, a ona odgovorila da to neće učiniti, našoj televiziji se u vezi sa tim javio poljoprivrednik iz Zmajeva. U ime paora, on traži prijem kod premijerke i dokumentaciju od nadležnih institucija da bi se utvrdila istina o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem.

Vratili se, po ko zna koji put, na poljoprivredni vojvođanski put, da bi otkrili čiji su klipovi, ali još jednom klipovi su im zabijeni u točkove. Zato je jedan vojvođanski paor prešao na elektronski put i poslao mejl premijerki – poziva je na razgovor.

„Srž problema pljačke poljoprivrednog zemljišta po Vojvodini je u katastru. Osećao sam se dužnim da pozovem premijerku i pokažemo joj dokumenta koja se godinama kriju i godinama se krije pljačka poljoprivrednih kombinata i zemljišta, za Andreja Vučića mi stvarno nemamo dokaze, ali ovim putem pozivam paore da ne ostavljaju Jelisavetu (Vasilić) na vetrometini, ukoliko imaju saznanja neka se jave“, rekao je Veselin Muhadinović.

Foto: N1

A vetrovi sa državnog vrha duvaju već nedelju dana, od trenutka kada je članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić u jednom velikom intervjuu izgovorila i rečenicu: vojvođanski paori govore da je Andrej glavni u kupovini zemljišta.

„Evo, neka njena ćerka, njen zet, pokaže imovinu pa da vidimo ko je korumpirani kriminalac“, rekao je Aleksandar Vučić.

„Koji su to paori, koje je to zemljište ili neka ona žena lepo podnese ostavku“, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Vasilićeva o predsednikovom, kako je rekla, nekulturnom i nevaspitanom obraćanju, nije želela da govori, a premijerki je poručila – ostavku ne dajem, razrešite me sami. Članica Saveta objašnjava da im za državno poljoprivredno zemljište, RGZ nikada nije dostavio kompletnu dokumentaciju zbog čega su tri izveštaja Saveta na temu nestanka podataka o svojini za hiljade i hiljade hektara zemlje, ostali nedovršeni.

„Iznenađujuće je istupanje Predsednice vlade, koja umesto da utrvrdi kako radi RGZ i zašto ne dostavlja tražene podatke i ne izvršava obavezujuća Rešenja Poverenika, kao i zašto su paori nezadovoljni, ona traži da joj se daju imena nezadovoljnih paora“, navela je.

Interesantno je šta bi Predsednica uradila sa tim imenima, kakve bi to eventualno posledice moglo da ima po njih jer su se obratili Savetu i saopštili da u Vojvodini postoje slučajevi u kojima je vlast nezakonito omogućila nekim licima sticanje hektara i hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a na štetu paora.

Međutim, fokus vlasti u slučaju vojvođanske zemlje ništa ne može da pomeri.

Foto: N1

„Određeni članovi Saveta vrlo svesno i namerno insinuiraju nekada neku korupciju, neke nečasne radnje, kao što je to urađeno u slučaju recimo Andreja Vučića, gde kažu – pa mi smo rekli da nemamo nikakav dokaz“, kazala je Brnabić.

„Godinama objašnjavate narodu kako moj brat ima latifundije, zemljišta koliko hoće i evo sada kako smo u deset dana utvrdili da nema ni jedan jedini ar, niti je imao, kažu – pa niko to nikada nije ni rekao, pa sram vas bilo lažovi jedni“, poručio je Vučić.

Na poruke Vasilićeve da je RGZ odbijao da Savetu dostavi dokumentaciju uz obrazloženja da se radi o poslovnoj tajni ili zbog nedostatka bezbednosnih provera, RGZ je odgovorio da se članica Saveta igra politikantskih igara, a da katastar ništa ne skriva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar