Panika u privatnoj klinici: Lečili zaraženog koronavirusom

Društvo 06. mar. 202016:24 > 17:20
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Pacijent kojem je jutros potvrđen koronavirus pre karantina u subotičkoj opštoj bolnici, lečio se više od nedelju dana u privatnoj bolnici "Kuća zdravlja" u Subotici, gde se oporavljao od upale pluća, saznaje Nova.rs.

U ovoj ustanovi nisu želeli da komentarišu, ali, kako nezvanično saznajemo, sve osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentom je podvrgnuto kontroli i sve prostorije su detaljno dezinfikovane.

U pokušajima da dođemo do preciznijih informacija, pozvali smo „Kuću zdravlja“, ali su nas prebacivali sa lokala na lokal i sa službe na službu. „Moraću da vas prekinem. Obratite se opštoj gradskoj bolnici“, „Evo, sada ću da Vas prebacim…“, neke su od rečenica koje smo dobijali kao odgovore.

„Evo opet zovu, šta da kažem“, moglo se čuti preko telefona. U pozadini su se čuli glasovi, gužva i gungula.

„Meni je zabranjeno da govorim“, kratko je objasnila jedna od zaposlenih.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je jutros saopštio da se pojavio prvi slučaj koronavirusa u Srbiji.

Reč je o muškarcu starom 43 godine, koji je boravio u Budimpešti, a ministar Lončar je potvrdio da je zaraženi dobro oseća.

Prema nezvaničnim informacijama, zaraženi je poreklom iz Bačke Topole, bavi se privatnim biznisom, a nedavno mu je u poseti bila delegacija iz Italije.

Kako je saopštila direktorka Instituta Batut Verica Jovanović, u Srbiji je do sada obavljena analiza 60 uzoraka, a koronavirus potvrđen je samo u jednom.