Otvorena linija za besplatnu psihološku pomoć

Društvo 15. apr. 202014:48 > 16:10
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Besplatnu psihoterapijsku pomoć u vanrednom stanju građani će moći da dobiju svakog dana od 15 do 21 čas pozivom na broj 19833, a tu telefonsku liniju Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ustupilo je Savezu društava psihoterapeuta Srbije.

U saopštenju Ministarstva se navodi da kriza izazvana pandemijom virusa Kovid19 zahteva zajedničku borbu svih, ne samo u očuvanju fizičkog zdravlja već i za podršku psihičkoj stabilnosti zbog čega je građanima omogućeno da putem telefonskog broja 19833 dobiju pomoć psihoterapeuta ukoliko imaju bilo kakve psihološke probleme ili teskobe.

Pročitajte još:

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu nastavlja sa radom na istom broju telefona, a građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za ovaj centar ili za razgovor sa psihoterapeutima.

“Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu radi neometano i u vanrednom stanju, budući da su saveti, edukacija i prevencija, kao i mogućnost prijava onlajn ugrožavanja dece, posebno neophodni u ovom periodu kada dece provode više vremena na internetu zbog izolacije“, podsećaju u ministarstvu.

Informacije o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, kao i edukativni materijali o onlajn bezbednosti mogu se naći na sajtu www.pametnoibezbedno.gov.rs , dok se više informacija o psihoterapijskoj podršci u vanrednom stanju nalazi na sajtu www.savezpsihoterapeuta.org .

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar