Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Oko 200 građana okupilo se i večeras, nešto posle 20 časova, ispred Skupštine Srbije u znak protesta zbog uvođenja kovid propusnica. Na nekoliko mesta bili su raspoređeni i kordoni policije. Okupljeni građani su se mirno razišli oko 23.30 časova, a saobraćaj je ponovo pušten u promet.

Potez od Trga Nikole Pašića ka Bulevaru kralja Aleksandra, kao i gornji deo Takovske ulice blokiran je za saobraćaj.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Okupljeni su nakon nekog vremena krenuli ka raskrsnici Ulica kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra. Tu su kao i sinoć uspeli da zatvore saobraćaj.

U jednom trenutku naišla su kola Hitne pomoći, neki od okupljenih su ih čak zaustavili, ali su ih nakon rasprave ipak propustili.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Oko 22.15 iz pravca Balkanske ulice, uz pratnju žandarmerije, protestu se priključila grupa od oko stotinak građana koja je skandirala parole protiv vakcinacije ali i protiv vlasti. Neko vreme Terazije su bile blokirane, prenosi „Danas“.

Snage žandarmerije su bile raspoređene ispred Narodne Skupštine.

Tokom protesta čule su se patriotske pesme sa razglasa koji je bio postavljen ispred Skupštine. Na protestu nije bilo obeležja, a okupljenima se priključio i veliki broj mladih ljudi.

Okupljeni građani su se mirno razišli oko 23.30 časova a saobraćaj je ponovo pušten u promet.

Protiv uvođenja kovid propusnica protestovali su večeras i građani Niša.

Drugo veče zaredom građani Niša, koji se protive uvođenju kovid propusnica, protestovali su na Trgu kralja Milana, ali su večeras organizovali i protestnu šetnju Voždovom ulicom.

Foto: Miljana Isailović

Okupljeni, njih oko 200, ocenili su da im Krizni štab odlukom o uvođenju kovid propusnica u ugostiteljskim objektima ugrožava „osnovna ljudska prava i deli na banalan način“.

Podsećamo, zbog katastrofalne epidemiološke situacije od subote 23. oktobra od 22 sata uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru.

Odluka o uvođenju kovid propusnica doneta je juče na sednici Kriznog štaba, zbog čega su sinoć mnogi građani izašli na ulice da izraze nezadovoljstvo.

Kako je danas saopšteno, od subote kreće kontrola kovid propusnica a od ponedeljka i kažnjavanje.

BONUS VIDEO: Protest zbog kovid propusnica

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare