Jutro u Beogradu je hladno. Trenutno ima -4 stepena. Međutim, ubedljivo najniža temperatura je u Sjenici, gde ima čak -23 stepena Celzijusa.

Dvocifreni minus je i na Kopaoniku, gde je trenutna temperatura -14, dok je u Vranju -12.

Na Crnom vrhu je -11, baš kao i na Zlatiboru i u Dimitrovgradu.

Foto: RHMZ

U Leskovcu i Požegi jutarnja temperatura je -10, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Zbog ekstremno niskih temperatura u celoj Srbiji upaljen je meteo alarm. Narandžasto upozorenje na snazi je u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije. U ostalim delovima naše države upaljen je žuti meteo alarm.

Kako se navodi na sajtu RHMZ narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, navodi RHMZ.

Osim toga, žuto upozorenje, koje je na snazi u većem delu Srbije, znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Kakvo će biti vreme tokom dana?

Tokom jutra biće umerenog i jakog mraza, a ponegde po kotlinama i visoravnima na jugozapadu zemlje magla. Tokom dana će biti hladno, ali pretežno sunčano, u Negotinskoj Кrajini umereno do potpuno oblačno. Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju povremeno i jak.

PROČITAJTE JOŠ

U Beogradu će ujutro biti umeren mraz. Tokom dana pretežno sunčano i hladno uz slab i umeren istočni i jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura biće oko jedan stepen.

BONUS VIDEO Antonije Kovačević: Kako Amerikanci žive na -45 stepeni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar