Ana Hegediš Lalić

Javno preduzeće "Urbanizam" oštro je osudilo vređanje svojih zaposlenih, koje ekološki aktivisti angažovani u različitim grupama građana i nevladinim organizacijama, beskompromisno i agresivno, bez osnova, već mesecima ponižavaju, navodi se u njihovom saopštenju.

Saopštenje dolazi nakon što je nezadovoljstvo nacrtom Generalnog urbanističkog plana kulminiralo na javnoj sednici komisije za planove u ponedeljak, kada je grupa aktivista prekinula sednicu dimnim bombama i razvijanjem transparenta „GUP je glup“.

„Izrečene uvrede najčešće nemaju veze sa strukom kojom se bavimo, a kulminirale su na poslednjoj javnoj sednici održanoj nakon javnog uvida u Generalni urbanistički plan Grada Novog Sada do 2030. godine, gde je zaposlenima prećeno. Vrhunac uvreda su da će zaposlene ‘tražiti po stanovima’ i da ‘paze kako idu ulicom’, kao i uvrede upućene zaposlenima sa posebnim potrebama, koje su izrečene na sednici i kasnije na društvenim mrežama“, piše u saopštenju Urbanizma, uz napomenu da je zbog svega toga, „velika sumnja u njihove dobre i časne namere, kao i iskrenu brigu za grad, koju stalno navode kao prioritet“.

U reakciji se dalje navodi da je kredibilitet i stručnost ljudi koji rade u Urbanizmu nesporan, a da „samozvani eksperti, bez ijednog urađenog plana, dana iskustva u oblasti urbanizma“, koji se u njihovim prostorijama „ponizno pojavljuju samo kada treba da rade u cilju povećanja kvadrata na njihovim sopstvenim parcelama ili na parcelama njihovih investitora, ne propuštaju da u javnosti na najprimitivniji mogući način upute uvrede zaposlenima“.

Opširnije pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Aktivisti prekinuli sednicu o urbanističkom planu Novog Sada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar