Skup podrške Ukrajini u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Aktivisti koalicije nevladinih organizacija Građanska Vojvodina i pojedini Novosađani okupili su se ispred spomenika ukrajinskom pesniku i slikaru Tarasu Ševčenku, kao znak podrške narodu Ukrajine.

Prisutni su držali zastave Ukrajine i poslali antiratne poruke, kao i poruke solidarnosti sa svima koji su pogođeni ratom, prenosi portal 021.

Skup je održan nakon značajno masovnijeg skupa podrške Rusiji i napadu na Ukrajinu, koji je održan pre dva dana u Beogradu.

Skup podrške Ukrajini u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Najoštrije osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu i pozivamo građane Vojvodine i Srbije da se solidarišu sa ukrajinskom zajednicom u Vojvodini, građanima Ukrajine i građanima Rusije koji protestuju protiv rata zbog čega su izloženi odmazdi vlasti“, poručeno je u pozivu pred današnji skup.

Skup podrške Ukrajini u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Vojvođanski građanski centar, Centar građanskih vrednosti Subotica, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Centar za interkulturnu komunikaciju.

BONUS VIDEO Rusi u oblasti Kijeva

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar