Foto:EPA EFE YURI KOCHETKOV; Handout / AFP / Profimedia; shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je turskom kolegu Redžepu Tajipu Erdoganu da će "specijalna vojna operacija" u Ukrajini biti okončana samo ako se ispune zahtevi ruske strane.

Putin i Erdogan razgovarali su telefonom danas, a kabinet turskog predsednika saopštio je da je Erdogan zatražio hitan prekid vatre u Ukraijini, otvaranje humanitarnih koridora i potpisivanje mirovnog sporazuma.

„Predsednik Erdogan je obnovio svoj poziv na mir i istakao važnost preduzimanja hitnih koraka za postizanje prekida vatre, otvaranje humanitarnih koridora i potpisivanje mirovnog sporazuma“, kažu iz Erdoganovog kabineta.

POGLEDAJTE JOŠ:

Međutim, Kremlj je saopštio da je predsednik Putin jasno stavio do znanja da će vojna operacija prestati samo ako Ukrajina ispuni ruske zahteve.

„Rusija će zaustaviti svoju vojnu operaciju samo ako Ukrajina prestane da se bori i ako se ispune zahtevi Moskve“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Vladimir Putin je svom turskom kolegi rekao da operacija teče po planu i rasporedu i da se nada da će ukrajinski pregovarači zauzeti konstruktivniji pristup i uzeti u obzir realnost na terenu, saopštio je Kremlj.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO Borba za živote ranjenika u Marijupolju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram