U novinama „Nova“ u sredu pročitajte kako je Vučić lupio šamar pristojnoj Srbiji - "Gašić brine o ženama, Mali o parama, a Vesić gradi".

Ministar, koji je smenjen zbog seksističke izjave da „voli novinarke koje kleče“, imenovan u telo za rodnu ravnopravnost. Ovakva odluka je, prema mišljenju poslanica, novinarki i organizacija, koje se bave pravima žena, najblaže rečeno skandalozna i uvredljiva za žene.

Saznaćete i zašto se država okomila na SBB.

„Cilj je da se SBB uništi kako ne bi finansirao nezavisne medije“, poručuje u intervjuu za „Novu“ Milija Zeković, izvršni direktor kompanije.

Pod naslovom „Državne bolnice su leglo korupcije, privatno radimo da bismo“, list prenosi odgovor lekara ministarki zdravlja Danici Grujičić.

„Nova“ objavljuje ispovest prijatelja nesrećnog mladića iz Svilajnca, koji je stradao zbog lekarske greške: „Marko je bio optimista, odan prijatelj i najvredniji od svih nas“.

„Građani Kijeva čekaju u redovima za čašu vode“, naslov je priče o teškom životu i strahu koji je zavladao ukrajinskom prestonicom koju je Putin zasuo bombama.

S pisanjem je kao sa drogama, kad prođe, kažeš „nikad više“, poručuje u intervjuu Đorđe Matić, pesnik i esejista.

List piše i o novom skandalu u Fudbalskom savezu Srbije (FSS): „Bjeković povukao kandidaturu, moguć izbor Nedimovića“.

****

BONUS VIDEO – Seksistička izjava ministra Bratislava Gašić o novinarkama zbog koje je bio smenjen pre nekoliko godina