U novinama „Nova“ u četvrtak pročitajte kako su iz Šapićevog kabineta hteli da potkupe odbornika „Srbije protiv nasilja“.

Milan Ljutovac, kandidat „Srbije protiv nasilja“ na izborima u decembru, naveo je za „Novu“ da je dobio ponudu SNS koji je hteo da ga “kupi“ uz poruku da mogu „mnogo toga da učine za njega“.

List objavljuje i sadržaj dokumenta iz kojeg se vidi da je država spremna da se odrekne atraktivne lokacije u centru Beograda: „Vlada hoće da porodici Trampovog zeta pokloni Generalštab“.

Predviđeno je da se američkim ofšor firmama „Kushner Realty“ i „Atlantic Incubation Partners“ LLC parcele prvo daju u zakup na 99 godina bez naknade, a zatim da se pravo zakupa pretvori u pravo svojine, takođe bez naknade.

„Nova“ piše i kako je sveštenik, koji je otvoreno pričao o problemima u Crkvi, ostao bez posla: „Teolog Vukašin Milićević oteran sa Bogoslovije“.

On je za „Novu“ potvrdio da nije prošao reizbor za docenta, iako je ispunio sve uslove i da je, posle višegodišnje borbe za „drugačiji pristup i slobodnu reč“, napustio mesto naučnika i predavača u ovoj visokoškolskoj ustanovi, ali ne svojom voljom.

Pod naslovom „Kad služba „uđe“ u telefon, sve joj je na izvol’te“, „Nova“ piše da je prisluškivanje policajca Slobodana Malešića otvorilo Pandorinu kutiju.

„Pegazus“ i „Predator“, koje koristi Bezbednosno–informativna agencija, kako prenosi list, mogu iz telefona korisnika izvući sve podatke, pa čak i one nastale pre nego što je stavljen na mere.

U Kanu nisu znali za Đinđića, ali privukla ih je naša priča, poručio je u razgovoru za „Novu“ Vladimir Tagić, koreditelj „Sablje“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar