Snaja patrijarha Irineja Foto:Nova S

Desanka Gavrilović (88), supruga rođenog brata patrijarha Irineja, kaže za Nova.rs da je on mnogo voleo svoje rodno Vidovo, i da je uvek svraćao u njega, kad god bi bio u prilici. 

„Sinoć su mi javili da je preminuo. Mnogo me je potreslo. Niko o meni nije brinuo kao on. Ne znam ni gde će da ga sahrane. Volela bih da to bude u našem selu, Vidovu“, priča ova bakica.  Kaže da je patrijarha mnogo volela, i da ga je poslednji put videla pre mesec dana.

„Dolazio je tada u selo. I obećao je da će ubrzo opet doći. Ali, nije stigao. Bio je nekako nežan i stalno bolešljiv. Mnogo sam se brinula za njega. Teško mi je ovo palo. Moram da priznam“, priča Desanka. Baka Desa nam je rekla da je planirala da ode u posetu patrijarhu sa unukom koji živi u Nemačkoj. Ali, da nisu stigli.

„Pominjao mi je unuk da ćemo čim dođe u Srbiju, da odemo kod našeg bata, kako smo ga zvali“, ispričala je kroz suze Desanka. Inače, u selo Vidovo, patrijarh je ima i svoju kuću. Obnovljenu porodičnu kuću. Ali, zbog nemogućstva da je održava, o njoj je brinuli rođaci.

Dragan Gavrilović, rođak, kaže da je otišao veliki čovek.

„Svi smo ga voleli. Ja sam poklonio i deo zemlje kako bi sagradili crkvu u našem selu. A on je često dolazio u nju. Sada ostaje nekakva praznina“, priča Dragan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar