Poslednje pripreme pred letovanje mnogim Novosađnima uništene su saznanjem da je agencija preko koje su uplatili aranžman - bankrotirala. Među tim putnicima je i V.N. iz Kule koja je trebalo da 30. avgusta otputuje u Grčku.

Igrom slučaja, sagovornica našeg portala koja je oštećena, privatno poznaje vlasnika novosadske agencije „City travel“, jer je godinama unazad putovala u njegovoj organizaciji bez obzira za koju agenciju u tom trenutku radio.

„On je bio u ‘Dunav turusu’ u vreme kada smo letovali prvi put i bio je korektan, sve je bilo u redu. Letovanje je prošlo kako treba. Posle toga, ja njemu uvek pustim poruku i dobijemo odogovarajući smeštaj“, priča sagovornica Nova.rs.

Međutim, ove godine u jeku priprema za letovanje stuigla je hladna poruka kao tuš: Agencija je bankrotirala.

Kufonisi; Foto:Privatna arhiva

„Ja sam njega pozvala i rekla da mu da me porukom obaveštava. On je toliko bio hladan kao da je njemu dugujem, a ne on meni“, navodi V.N.

Njen aranžman u Grčkoj koštao je oko 500 evra i u celosti je bio uplaćen.

„Pored mene je sedela ćerka koja je čula razgovor i uzela slušalicu, pa ga pitala: ‘Je l vas nije sramota, kako se to ponašate, neko jedva odvoji za taj godišnji’, da bi on moju ćerku nazvao ćurkom. Rekao je prijavite me, tužite me. Bio je drzak“, tvrdi oštećena građanka.

Takođe, ćerka naše sagovornice tražila je da ima u roku od sedam dana isplati novac, na šta je on rekao da „nema ni 1.000 dinara u džepu“.

„Pitao nas je koliko beše košta naš aranžman i rekao da sačekamo do 30. avgusta, možda se nešto promenim kao i da 500 evra nije neka velika svota“.

Navodi i da nisu potpisali nikakav ugovor, a jedini dokaz o uplati koja je obavljena u celosti u maju, jesu obične uplatnice.

Pokreće privatnu tužbu 

Sagovornica našeg portala kaže i da je dvadesetak građana koji prolaze kroz isto napravilo viber grupu.

„Oni su valjda svi sada ispred te agencije. Ima baš dosta ljudi da se obratilo. Ja danas u tri sata imam zakazano kod advokata. Idem privatnom tužbom protiv njega, neću čekati kolektivnu. Uz ljude smo koji su izašli tamo“, zaključuje naša sagovornica.

Obaveštenje o bankrotu na Fejsbuku 

„Turistička agencija City travel prestaje da radi od 5. avgusta, kao što ste verovatno već čuli, zbog finansijskih problema. Razumemo one koji su nezadovoljni, svakako smo imali najbolje namere, kao svih prethodnih 13 godina“, objavila je u nedelju agencija na svojoj Fejsbuk stranici i najavila „duži rok za vraćanje sredstava“.

PROČITAJTE JOŠ

Portal Nova.rs kontaktirao je vlasnika agencije „City travel“ koji je rekao da nema vremena za duži razgovor i da je sve objavljeno na Fejsbuku.

Od tura po evropskim gradovima do Grčke i Turske 

Sudeći prema podacima dostupnim na sajtu Narodne banke Srbije, račun „City travel“ u blokadi je od petka, 4. avgusta.

Kako je objavio N1, prema podacima iz Agencije za privredne registre (APR), ova turistička agencija, sa sedištem u Novom Sadu, osnovana je 2010. godine i u vlasništvu je Gorana Pašića.

Agencija se od 2016. godine nalazi u Registru turizma APR-a, i registrovana je kao posrednik u prodaji turističkih putovanja. City travel, međutim, nije članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

Ova agencija prodavala je aranžmane za Grčku, Španiju, ture po evropskim gradovima i Tunis.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare