Aleksandar Arsenijević Foto:N1

Predstavnici Društva za ulepšavanje Vračara, Društva za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca i Udruženja Topolska predala su danas Gradskoj upravi Beograda prigovore na moguću gradnju višespratnice u samom centru Neimara, u Ulici Džordža Vajferta 29-31.

„Investitor planira izgradnju petospratnice na tri parcele. Pošto će Neimarska padina u septembru biti proglašena za prostorno-istorijsku-kulturnu celinu, sa tačno određenim mestima gde može da se gradi a gde ne, investitori sada žure da poruše što više mogu”, rekao je novinarima ispred Gradske uprave predsednik Društva za ulepšavanje Vračara Aleksandar Arsenijević.

On je dodao da je zadatak ovih udruženja da se to spreči.

„Očekujemo da nadležne gradske vlasti uspostave moratorijum za rušenje i izgradnju za one delove Vračara za koji su planovi izrade u toku“, istakao je Arsenijević.

Prema njegovim rečima, slična situacija je i sa pokušajem investitora da na uglu Krunske i Smiljanićeve ulice izgradi višespratnicu.

Advokat Stefan Stojkov rekao je da bi objekat u Ulici Džordža Vajferta po svojim gabaritima narušio homogenost postojećeg kraja Neimara.

„Mora da se stane na put ovom urbanom nasilju“, zaključio je Stojkov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare