buvlja pijaca
Foto: Nova.rs

U trenutku kada su tržni centri, kafići, restorani u Srbiji, skoro čitav vikend zatvoreni, na buvljoj pijaci u Kraljevu reklo bi se da posao cveta. Nije retkost da je buvljak nedeljom prepun ljudi, ali da li je ovakva slika morala da se pošalje u trenutku kada su svi ostali zatvoreni.

U nedelji iza nas u kojoj je samo u Kraljevu svakog dana registrovano preko 100 inficiranih, kada beležimo skok broja zaraženih, kada raste broj hospitalizovanih pacijenata, u vikendu u kojem je u Srbiji sve osim prehrambenih prodavnica zatvoreno, slike sa buvlje pijace u Kraljevu, pokazuju da je izgleda sve preče od korone.

Iako je neophodno da zelena i kvantaška pijaca rade, jer su one izvor voća i povrća za mnoge građane, postavlja se pitanje da li je i buvlja pijaca morala da bude otvorena.

A atmosfera se nimalo ne razlikuje od neke uobičajene nedelje.

„Mislim da ne možemo da se zarazimo jer smo na otvorenom. A meni je prodaja nedeljom sve. Od toga moram da živim narednih šest dana“, kaže jedan od prodavaca polovnih alata.

buvlja pijaca
Foto: Nova.rs

Polovni delovi, odeća, obuća, tehnika… Poduži spisak je svega što se može pronaći na ovoj pijaci. Ali, da li je bilo neophodno baš ovog vikenda kupiti neki od tih predmeta.

Pročitajte još:

„Ne znam šta bih vam rekla. Masku sam stavila, ali nisam odustala od toga da i ove nedelje ne dođem. Moram da priznam da je velika gužva. Ali, ovako je i na Kopaoniku. Puno skijaša koji se guraju na žičari. Onda i ovi ljudi mogu biti na otvorenom“, kaže Dara koju smo zatekli dok razgleda polovne tepihe.

Pored buvlje pijace, ovog vikenda je pored Ibra radila i auto pijaca.

Primera radi, Gradski štabovi u Nišu i Subotici, u gradovima u kojima takođe postoje velike buvlje i auto pijace, naložili su svojim preduzećima koja upravljaju ovim pijacama, da se tokom vikenda zatvore. I to ne samo ovog, već i narednog vikenda, pijace u ovim gradovima neće raditi.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare