Zec: Vučić je hiperaktivan i radi sve što nije njegov posao

Društvo 07. okt. 202008:37 > 12:1418 komentara
Podeli:
Miodrag Zec
Miodrag Zec; Foto: Printscreen NovaS

Ekonomista Miodrag Zec je komentarišući aktuelne vesti u današnjoj emisiji "Probudi se" dao posebnu analizu lika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i dijagnozu našeg društva.

„Čini mi se da naš predsednik većinu toga što radi, to nije institucionalno njegov posao, nego je on prosto hiperaktivan čovek i voli to da radi. I napravljen je model države jednog čoveka. Mislim sindrom vođe nije od juče u srpskoj državi, od vožda Karađorđa, preko raznih voždova, do vožda Vučića. Narod ovde koliko vidim preferira personalnu vlast u odnosu na institucionalnu, ovde su institucije maknute u stranu i neka institucija nam postaje poznata tek ako je neko oboji nekim svojim stavom… Ovde prosto istorijski mi nismo živeli u uređenom društvu i ovde se ne shvata suština poruke: „Preko preče, naokolo bliže“. Mi smo sve išli prečicama i do čega smo stigli? Da se vrtimo u beskrajnom krugu neizvesnosti i da smo poslednji ili pretposlednji u Evropi dugi niz godina“, rekao je Zec u „Probudi se„.

Pročitajte još:

Što se tiče buduće vlade, napominje: „U jednoj normalnoj državi koja funkcioniše, vi ne morate znati ko loži kotao, ali ima struje. A mi razmišljamo o tome ko će da loži kotao, a struje nema.“

Prema njegovim rečima, mi uvek čekamo „mesiju“, umesto da negujemo institucije.

„Ja kažem sledeće: Ako imaš uređenu njivu, tu će nicati cveće. Ako je zapušteno, kao zverinjak, samo će to i rasti. To su institucije, kad imate sistem on deluje sam po sebi, a ovde se ručno vlada“, ističe Zec.

Celu emisiju pogledajte na TV Nova S.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar