Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Meštani više sela odložili su blokade Ibarske magistrale na petlji u Pakovraću kod Čačka i lokalnog puta u selu Markovica kod Lučana koje su najavili za nedelju, 26. februar, jer je postignut dogovor sa direktorom Javnog preduzeća (JP) "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom, rekao je advokat Zoran Pešić.

„Sa Drobnjakom je postignut dogovor da se meštanima isplati oduzeta zemlja i zato neće biti blokade puta u nedelju. U narednih sedam dana trebalo bi da se taj dogovor realizuje“, rekao je agenciji Beta Pešić, jedan od advokata koji su učestvovali na sastanku.

Pešić, koji zastupa većinu meštana iz Pakovraća i Lučana u sudskom postupku zbog cene za zemlju i kuće koji su im oduzeti za izgradnju auto-puta, dodao je da će meštani sledeće nedelje blokirati Ibarsku magistralu na petlji u Pakovraći ukoliko dogovor sa Drobnjakom ne bude realizovan.

Meštani 20 sela iz okoline Čačka, Kraljeva, Lučana i Požege, kroz koja prolaze deonice auto-puta Preljina-Požega i Preljina-Pojate do sada su dva puta blokirali Ibarsku magistralu na petelji u Pakovraću, zahtevajući da se okončaju sudski postupci koji traju više od tri godine zbog eksproprisane zemlje koja im još nije isplaćena.

Oni smatraju da Viši sud u Čačku „opstruira“ donošenje presuda po njihovim žalbama na ponuđenu cenu zemlje, tako što posle više od tri godine suđenja ne prihvata presude Osnovnog suda i vraća sudski postupak na početak.

Osnovni sud u Čačku je presudio da zemlja koja je oduzeta meštanima zbog izgradnje auto-puta bude plaćena po ceni od 1.500 do 1.600 dinara po metru kvadratnom, umesto 50, 100 i 200 dinara koliko im je prvobitno bilo ponuđeno.

***

BONUS VIDEO – Meštanin Pakovraće dva dana sam blokirao radove na gradnji auto puta, a onda ga je pozvao Drobnjak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar