U Beogradu u petak počinje manifestacija Ekomobilnost

Društvo 14. sep. 202112:41
Podeli:
Čovek pacov, čovek miš, Ekološki ustanak ispred Skupštine
Ekološki ustanak Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Beogradu će se 17. i 18. septembra istovremeno na dve lokacije u Beogradu održati manifestacija Ekomobilnost.

Ova manifestacija je posvećena uticaju vozila na životnu sredinu s posebnim osvrtnom na ulogu medija u širenju svesti i edukaciji na ovu temu i sa ciljem da upozori na stanje životne sredine i razmotri nove načine smanjenja zagađenja koje emituju prevozna sredstva.

Prva lokacija je kuća Kralja Petra I gde je prostor rezervisan za ekološke dvotočkaše, klasične i bicikle na električni pogon, zatim mopede i električne trotinete. Pored gore navedenih, izlagači su proizvođači i uvoznici elektropunjača kao i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.

Druga lokacija je plato ispred Muzeja „25. maj“, gde će biti prikazani najnoviji modeli putničkih vozila na električni i hibridni pogon, koji su tek stigli na srpsko tržište.

U kući Kralja Petra predviđeno je održavanje panel diskusija o ekomobilnosti, o novim tehnologijama, zakonskim rešenjima, stimulacijama za prelazak na održivu mobilnost, strategijama razvoja biciklizma kao i tzv. sharing concept bicikala, električnih trotineta i automobila sa ciljem razvoja mikromobilnosti.

Na tribinama učestvuju predstavnici Ministarstva životne sredine, Agencije za bezbednost saobraćaja, predstavnici Privredne komore Srbije, uvoznici vozila, novinari kao i gosti iz inostranstava. Ulaz na obe lokacije je besplatan uz poštovanje svih epidemioloških mera, dodaje se u saopštenju.

Bonus video –  Ekološki ustanak u Beogradu hronologija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar