Podeli
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Uvođenje sistema za snabdevanje kiseonikom u privremenu bolnicu Beogradska arena trebalo bi da bude završeno u naredna dva dana, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je u toj kovid bolnici situacija pod kontrolom i da pacijenti primaju svu neophodnu terapiju.

Lončar je podsetio da je Arena prvobitno bila namenjena za prijem kovid pacijenata sa srednjom i lakšom slikom koji ne zahtevaju kiseonik, ali da je zbog porasta broja novobolelih odlučeno da se sprovede sistem kiseonika.

“To radimo ne samo zbog ovog pika epidemije, već u da budemo spremni za novembar kada se mogu sudariti grip i korona virus i za svaku novu situaciju”, rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Naglasio je da je situacija u Areni pod kontrolom da pacijenti dobijaju svu neophodnu terapiju, a ukoliko se obolelima pogorša stanje, upućuju se u neku od kovid bolnica.

“Dok se ne razvede sistem, obezbeđene su boce sa kiseonikom za slučaj da se pacijentima klinička slika naglo pogorša”, naveo je Lončar.

U privremenoj kovid bolnici Beogradska arena trenutno se nalazi 225 pacijenata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar