Lisica, Berlin
Foto: Annette Riedl / AFP / Profimedia

U krugu Opšte bolnice Čačak pre nekoliko dana pojavila se lisica koja se "druži" sa pacijentima koji zbog bolesti ili poseta dolaze u tu zdravstvenu ustanovu.

„Bila sam juče na pregledu kod kožnog lekara i zgranula se kada je pored mene mirno prošla ova divlja životinja“, kaže Snežana Đ. za Nova.rs. Prema njenim rečima, ona je dobila alergiju zbog prirpde posla kojim se bavi, uzela uput kod izabranog lekara i uputila se na kožno odeljenje čačanske bolnice.

„Verujte uopšte mi nije bilo svejedno. Inače se plašim da zbog epidemije koronavirusa idem u krug ove ustanove, ali kada sam videla i lisicu, ne znam da li je trebalo da bežim ili se smejem“, kaže naša sagovornica i dodaje da se, nakon susreta sa njom, ova životinja uputila ka odeljenju psihijatrije. Da je ova informacija tačna potvrdio nam je i rukovodilac „Zoohigijene“ u Čačku, Aleksandar Maksimović.

„Dobili smo poziv od direktora bolnice, dr Miroslava Sretenovića da postavimo klopke, kako bismo sprečili lisicu da se „švrćka“ po krugu bolnice. Kako nam je on rekao najčešće je ova životinja oko internog, gde je i ulazila, i odeljenja psihijatrije. Iako to nije naša nadležnost, postavili smo dve klopke koje se koriste za hvatanje agresivnijih pasa lutalica. Mi smo to odradili, a da li ćemo je uhvatiti videćemo u narednom periodu“, rekao je on za Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar