Novi Sad kukasti krst na tablama Građanskog pokreta „Bravo“ Foto:021.rs

Na ulazu u pasaž Jevrejske 15, nedaleko od Sinagoge u Novom Sadu, na tablama Građanskog pokreta Bravo, nepoznate osobe ispisale su neonacističke simbole, saznaje 021.rs.

Crnim sprejom je prekrečen naziv „Bravo“, dok su pored njega nacrtani simboli „svastike“ i „keltskog krsta“, koji su simboli neonacističkih pokreta.

O ovom događaju obaveštena je novosadska policija, koja je uzela izjave od predstavnika pokreta, a obavljen je i uviđaj.

Član pokreta Bravo Brajan Brković za 021.rs navodi da su ispisivanje ovih neonacističkih grafita primetili oko 16.30 časova, kada su njihovi članovi došli do prostorija.

„Vandalizaciju tabli i pasaža ispred naših prostorija, koje su nedaleko od Sinagoge primetili smo danas popodne. Potpuno je jasno ko stoji iza ovih nacrtanih simbola, jer su to simboli nacista i fašista. Policija je obaveštena o tome šta se desilo i odmah se pojavila. Mi samo možemo da pretpostavimo da iza svega stoje pripadnici neonacističkih pokreta i sličnih organizacija iz Novog Sada“, navodi Brković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar