Foto: kossev.info/printscreen/Kohavision - KTV

Kosovska policija blokirala je danas prilaz infektivnoj klinici u Prištini zbog "sumnje da postoje problemi sa respiratorima, što bi mogao biti razlog za smrt osam pacijenata", prenosi prištinski Zeri i navodi da je kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj bio u Univerzitetsko kliničko-bolničkom centru i otišao ne obraćajući se medijima, prenosi Kossev.info.

Policija je, po njegovom odlasku – uklonila žutu traku.

Danas je, kako javlja Koha, preminula još jedna žrtva koronavirusa, što je sa pet noćašnjih  slučajeva, ukupno 71 žrtva ovog virusa, navodi Kossev.info.

Prema navodima portala Koha, sve žrtve su koristile istu masku za disanje.

Podsećamo, Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova objavio je kasno sinoć, da je na Kosovu registrovano čak 178 novih slučajeva oboljevanja od Covid-19 što je novi „rekord“. To su samo uzorci proveravani na ovom institutu, a porast inficiranih beleži se i u većinski srpskim sredinama, u kojima se uzorci proveravaju u Beogradu.

Prištinski institut se još jednom oglasio jutros sa dužim apelom građanima da se pridržavaju vanrednih mera koje su na snazi, pre svega onih o poštovanju socijalne distance, održavanju lične higijene i nošenju zaštitnih maski, naglasivši da je „virus svuda“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar