Foto: NOVA S

O ponovnom odlaganju suđenja bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, koronavirusu, kao i vraćanju usvojene devojčice porodici Savić, govorio je voditelj Zoran Kesić gostujući u emsiji "Među nama".

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za polno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, trebalo je danas da bude nastavljeno u Osnovnom sudu u Kruševcu, ali je ono odloženo jer se nekadašnji predsednik opštine Brus i njegovi advokati nisu pojavili na današnjem pretresu.

Kesić je u emisiji „Među nama“ pitao zašto taj čovek nije uhapšen.

„Ne mogu da ga nađu?! Marija Lukić kaže da ga viđa svaki dan u Brusu. Meni konobari iz Svetozara Markovića, ulice gde stanujem kažu da ga viđaju po kafićima, on tu valjda ima neki stan“, rekao je Kesić.

Povezane vesti:

Kako kaže, zamolio je konobare da ga obaveste ukoliko se Jutka pojavi u kafiću.

„Zamolio sam ih da mi jave da dođem u kafić i zamolim prisutne da zajedno odemo u drugi kafić, ima još jedan dobar tu, da ga ostavimo samog“, rekao je on i naglasio:

„Da ne trpimo taj smrad u centru grada. Dakle, ako neko već mora da ga trpi tamo, mi ne moramo“.

Voditelj je uputio apel svima koji vide „to, to Jutka“, da se pomere u neki drugi objekat, bez pretnji, bez reči, bez upozorenja.

„Jer ima ko treba da ga upozorava i da ga preti, taj neko ne radi posao. Bar mi kao građani možemo da se izmestimo od epicentra smrada, da ne osećamo, nije higijenski“, poručio je Kesić.

On je pozvao vlast da demantuje uverenje građana „da tim lokalnim šerifima ne može niko ništa“.

Govoreći o koronavirusu, rekao je da ga se nikad nije plašio od toga šta će biti ako se razboli, ali se pridržavao svih mera, nosio sam maske rukavice.

„Sad mi deluje kao da je sve prošlo, nema nikoga na ulicama ko nosi maske, rukavice, igraju se utakmice…život, priroda, proleće, igra se basket, druži se, pravi se roštilj, sve je normalno“, rekao je Kesić i ironično dodao:

„Na televiziji je ne čujem nikakvo upozorenje od političara ili kriznog štaba, oni bi mene sigurno upozorili da nešto nije normalno. Ali pošto me ne upozoravaju, pošto me pozivaju na utakmicu, ja kao građanin shvatam da je sve normalno i da mogu da se opušteno ponašam i da se ljubim sa ljudima.“

Dodao je da sa druge strane broj od 90 zaraženih dnevno ne deluje kao mali.

„Ali opet kažem, da ima nekih problema mi bismo bili obavešteni – ili ne“, reka je on.

Ministar za rad i socijalnu politiku Zoran Đorđević danas je vratio trogodišnju devojčicu Lenku njenim usvojiteljima, supružnicima Savić, nakon što im je pre desetak dana oduzeta zbog proceduralnih grešaka prilikom usvojenja.

Povezane vesti:

„Ova priča je pokazatelj koliko može da bude zlokobna i strašna birokratija, ne samo u našoj zemlji kojoj je iznad ljudskosti, iznad dečijeg zdravlja i budućnosti suvo poštovanje zakona. Onda nešto nije u redu sa zakonom“, rekao je Kesić.

Napomenuo je da bi „neki suludi teoretičar zavere“ u činjenici da je dete vraćeno u danu izborne tišine video „neki podtekst“, ali da ga on ne vidi.

„Ovde vidim devojčicu koja je srećna, koja očigledno voli svog tatu i mamu, jer to jesu njeni tata i mama, i ovo je jedna lepa priča i ja joj želim svu sreću. I hvala bogu da se desilo jedino normalno rešenje“, zaključio je voditelj.

 

****
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare