Foto: N1; Milutin Jeličić Jutka

Završne reči na suđenju bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, nisu danas, ni iz drugog pokušaja, održane jer se optuženi, kao ni njegovi branioci nisu pojavili na ročištu. Ekipa portala Nova.rs uputila se danas u Brus, kako bismo pokušali da pronađemo Jeličića, ali i da porazgovaramo s građanima tog grada.

Lukićeva je nakon suđenja rekla za medije da je Jeličića prethodnih dana viđala u Brusu, kao i da je on aktivno učestvovao u predizbornoj kampanji, te dodala da ne razume kako to da policija nije uspela da ga pronađe, iako je na prethodnom pretresu sud naložio njegovo privođenje.

Ekipa portala Nova.rs Jeličića nije pronašla u rodnom Brusu, a iz PU Brus nisu mogli da odgovore na naša pitanja, kako to da nekadašnjeg predsednika Opštine Brus nisu uspeli da pronađu, iako je sud to zatražio od njih.

Iz PU Brus uputili su nas na PU Kruševac, navodeći da je ta policijska stanica nadležna za njih. Ipak, iz PU Kruševac do objavljivanja teksta nisu odgovorili na naša pitanja, odnosno na to kako je moguće da Jeličića nisu uspeli da pronađu, kao i da li će pokušati da ga pronađu 21. juna na dan izbora.

Građani Brusa imaju podeljeno mišljenje o Jeličiću, pa ga tako jedni apsolutno podržavaju ića i kažu da ih slučaj Marije Lukić ne zanima, dok drugi tvrde da Jeličić nije ispoštovao obećano što se tiče izgradnje Brusa, kao i da ga poslednjih dana nisu viđali. Pojedini smatraju da se krije, dok su drugi stava da odgovor na to pitanje imaju „Jeličićevi jataci“.

Pogledajte šta su reporteri Nove.rs saznali od građana Brusa:

Podsetimo, postupak se od prošlog avgusta vodi pred kruševačkim Osnovnim sudom, nakon što je nekoliko meseci pre toga bio vođen pred Osnovnim sudom u Brusu. Nekadašnjem prvom čoveku opštine Brus sudi se za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice. Sem Lukićeve, optuženog Jeličića prijavilo je još sedam žena. Međutim, optužni predlog je podignut samo u slučaju Lukićeve.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare