Foto: Miljana Isailović

Najava da će se za državnu pomoć od 100 evra moći uz ličnu kartu da prijave mladi koji imaju između 16 i 29 godina uticala je na stvaranje gužvi ispred prostorija niške policije u kojima se izdaju lična dokumenta, a među onima koji čekaju u redu najviše je upravo tinejdžera.

U Policijskoj upravi u Nišu su kazali da su u prvih sedam dana primili 1.743 zahteva za izdavanje lične karte, što je za skoro 17 puta više u odnosu na prvih sedam dana prošle godine.
Tokom prve nedelje 2021. godine, rekli su, bilo je 106 takvih zahteva.

„Službenici upravnih poslova rade u dve smene tako da svi oni koji dođu, istog dana i predaju zahtev za izdavanje lične karte. Postoji i mogućnost elektronskog zakazivanja termina“, izjavili su u PU Niš.

U niškoj policiji tenutno nemaju podatak o tome koliko je maloletnika među onima koji su ovih dana predali dokumenta za izdavanje lične karte.

Podsetimo, najmlađi građani koji imaju pravo na pomoć od 100 evra su oni koji 13. januara 2022. pune 16 godina.

Najstariji građani koji imaju pravo na ovih 100 evra od države su oni koji 14. januara pune 30 godina života.

Ovo je određeno novim zakonom koji reguliše isplatu državne pomoći mladima od 16 do navršenih 29 godina života i koji je stupio na snagu danas, u četvrtak, 13. januara. Uslov za prijavu za sto evra za sve mlade je posedovanje lične karte.

BONUS VIDEO Pomoć ili potkupljivanje: Šta će mladi uraditi sa 100 evra?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare