Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Niko od osoba koje su dobile poziv za vakcinaciju nije vraćen na području Srbije, uz uslov da se javio u danu kad im je bio zakazan termin, saopštili su iz Instituta za javno zdravlja "Dr Milan Jovanović Batut" povodom žalbi pojedinih naših čitalaca da su vraćeni iz Doma zdravlja sa zakazane vakcinacije.

„Ukoliko se to desilo, trebalo je da se ta osoba javi bilo gde u sistemu zdravstvene zaštite, od tog navodnog Doma zdravlja do Instituta za javno zdravlje Srbije “dr Milan Jovanović Batut” i Ministarstva zdravlja. Nijednu sličnu pritužbu nismo dobili ni pisanim ni telefonskim putem, niti na drugi način“ navode u pisanom odgovoru iz Batuta.

Navode da se ni u jednom Domu zdravlja „nije desilo da ne ostane vakcina na raspolaganju nakon što se vakcinišu sve pozvane osobe“.

Na naše pitanje da li je i zašto otkazana vakcinacija zdravstvenih radnika potvrđuju da „nije realizovana vakcinacija zdravstvenih radnika Fajzer vakcinom, koja je bila planirana za ovu nedelju“ uz objašnjenje da se čeka naredna isporuka vakcina od proizvođača.

„Vakcinacija zdravstvenih radnika protiče, za sada, dobro i maksimalno mogućom dinamikom shodno raspoloživim vrstama i količinama vakcina, a prema iskazanom interesovanju. Tokom prethodnih nedelja bilo je dosta novih zahteva u odnosu na prvobitno iskazane, tako da su svi oni uključeni u planove za prve naredne isporuke vakcina“ piše u dopisu Instituta „Batut“. Međutim, ne odgovaraju na pitanje koliko je konkretno zdravstvenih radnika  vakcinisano do danas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare