Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Intervju sa serijskim silovateljem uklonjen je sa sajta Informera, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS) i dodalo da taj intervju i dalje postoji na Jutjub nalogu tog medija.

„Nakon pet protesta ispred redakcije Informera, reagovanja novinarskih udruženja i odluke Saveta za štampu da je u intervjuu sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem prekršeno šest tačaka Kodeksa novinara Srbije, sporan sadržaj još uvek nije uklonjen sa Jutjub kanala ove medijske kuće, kao ni portala Alo i Blic, na kojima je tekst prenesen. Medjutim, iako iz Informera kažu da je objavljivanje ovog intervjua u javnom interesu, teksta na ovom portalu trenutno nema“, navodi UNS.

Generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković rekla je da je bilo očekivano i normalno da Informer u potpunosti ukloni taj intervju nakon reakcije javnosti i Saveta za štampu, iako odluka Komisije za žalbe ne obavezuje redakciju da izbriše sadržaj u kome je ustanovljeno kršenje Kodeksa.

„Pretpostavljam da misle da su sve to završili tako što su tog čoveka prijavili za pretnje novinarki. To što intervju nije uklonjen meni pokazuje da oni ne misle da su uradili bilo šta loše“, rekla je Novaković.

UNS navodi u saopštenju da su redakciji Informera u utorak poslali pitanje zbog čega su uklonili intervju, s obzirom na to da su isticali da je tekst objavljen u javnom interesu, ali da odgovor do danas u podne nisu dobili.

BONUS VIDEO: Vojin Radovanović: Put „Informera“ ka dnu – od klanja do silovanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar