Dragan Delić

Doktor Dragan Delić ocenio je da su nove odluke Kriznog štaba kao i do sada bile prilično blage i ističe da to pokazuje da Srbija primenjuje "švedski model, ali na naš način".

Krizni štab saopštio je danas da će Vladi Republike Srbije uputiti pet preporuka za relaksiranje mera protiv koronavirusa, među kojima su puštanje sportskih priredbi na otvorenom do 50 odsto kapaciteta, odnosno na otvorenom do 30 odsto.

Ugostiteljski objekti na otvorenom imaju slobodu da neograničeno rade, dok oni sa zatvorenim prostorom imaju produženo radno vreme do jedan sat ujutru. Muzika je dozvoljena u svim objektima. Kada je reč o maloprodajnim objektima, oni mogu da rade od 00-24 sati.

Profesor Medicinskog fakulteta Dragan Delić rekao je za Nova.rs da su nove mere za njega pokazatelj da Srbija primenuje „švedski model, ali na naš način“.

„Stojim iza toga da mi sve vreme sprovodimo švedski model, ali na srpski način. To su dosta labave mere, ali se ni one ne poštuju. Ne garantujem da sam u pravu, ali ono što garantujem jeste da se te mere apsolutno krše“, ocenio je Delić za Nova.rs.

Doktor dodaje da je novo popuštanje mera u borbi protiv koronavirusa samo „verifikacija postojećeg načina života“.

„Još jednom naglašavam, i ovako blage mere koje su postojale do sada nisu se poštovale, pa su ovakve odluke prirodne. Naravno, nisam epidemiolog, ali kao građanin i doktor imam pravo da kažem“, zaključio je Delić za Nova.rs.

Član Kriznog štaba doktor Zoran Gojković rekao je nakon sednice da masovni festivali još uvek nisu odobreni, te da je potrebno da se nastavi sa procesom vakcinacije. On je istakao da smo malo „usporili“, te da je taj procenat sada na 47,5 ili 48 odsto građana Srbije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)