Zoran Gojković. Sednica kriznog štaba, krizni štab, sednica, sastanak, zasedanje
Zoran Gojković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Krizni štab saopštio je danas da će Vladi Republike Srbije uputiti pet preporuka za relaksiranje mera protiv koronavirusa.

  1. Prva odluka Kriznog štaba je da sve maloprodajne radnje sada budu otvorene 24 sata, umesto do 22 sata, kako su nalagala prethodna pravila.

2. Ugostiteljski objekti na otvorenom imaju slobodu da neograničeno rade, dok oni sa zatvorenim prostorom imaju produženo radno vreme do jedan sat ujutru. Muzika je dozvoljena u svim objektima.

3. Jedna od glavnih tema Kriznog štaba bili su sportski događaji, kojima od sada može da prisustvuje publika. Naime, na otvorenim stadionima dozvoljeno je prisustvo publike 50 odsto kapaciteta stadiona, a zatvorene hale imaju odobrenje za 30 odsto kapaciteta.

POGLEDAJTE JOŠ:

4. Dozvoljena su okupljanja do 500 ljudi, što podrazumeva sve vrste proslava, kao i mature. Ipak, za događaje koji okupljaju preko 500 osoba, neophodna je posebna dozvola Kriznog štaba.

5. Rekreativna nastava za osnovce i srednjoškolce biće realizovana po ranijim pravilima, bez ograničenja koja su važila.

U poslednja 24 sata još osam osoba je preminulo usled posledica zaraze koronavirusom.

U Srbiji je danas registrovano 124 novih slučajeva infekcije koronavirusom, od testiranih 8.287 građana. Na respiratoru se nalazi se 24 ljudi.

Premijerka Ana Brnabić nedavno je izjavila da vakcinacija stagnira, te da je ona trenutno na 48 odsto, kao i da je potrebno da taj procenat bude 60 odsto.

„Stagniramo po broju vakcinisanih i dalje smo na 48 odsto, ali dok god ne stignemo do nekih 60 odsto, nema popuštanja, jer se plašim da se korona ne vrati“, rekla je ona za TV Prva i dodala da je neophodno da se još građana vakciniše.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare