Devojku od 22 godine zadesili korona i infarkt

Podeli:
astma korona lek
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kovid bolnice pune su mladih pacijenata, korona ne štedi ni dvadesetogodišnjake. Kako Nova.rs saznaje, u bolnici u Batajnici trenutno najmlađa pacijentkinja ima 22 godine, a da situacija bude još teža ona je imala i srčanih problema, pa je posle korone doživela i infarkt.

U Batajnicu se šalju oni najteži pacijenti, oni kojima je pored lečenja od korone potrebna i neka hiruška intervencija, pa naš izvor napominje da se svakoga dana obavi i neka hitna operacija.

„Imamo pacijente svih uzrasta, ali sve je više mladih sa teškom kliničkom slikom“, napominje naš sagovornik iz Batajnice.

Slični utisci stižu i iz KBC „Dr Dragiša Mišović“. Glavna sestra te ustanove Nataša Bogunović, u izjavi za Nova.rs, napominje da se kod mladih teška stanja sada beleže u ranijem stadijumu bolesti.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

„Ima pacijenata koji su 80′ i 90′ godište sa dosta teškim kliničkim slikama. Za razliku od prethodnog perioda, sada su rezultati, što se tiče pluća loši, već na samom početku bolesti, inicijalno. Ipak, generacije 74′, 75′ i 76′ godišta su među najugroženijima u ovom krugu. Ima dosta mladih“, ukazuje Bogunović.

U prilog tome da sve češće oboljevaju mladi, svedoči i  podatak da je u ukupnom broju od 20.000 aktivnih slučajeva koronavirusa u Vojvodini, dominantno radno aktivno stanovništvo, oni između 30 i 50 godina,

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar