Darija Kisić TepavčevićFoto: TANJUG/ DJORDJE KRSTIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević sastala se u Dubaiju sa ministrom za ljudske resurse i emiratizaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Abdulrahmanom Al Avarom, sa kojim je razgovarala o jačanju saradnje dva ministarstva u oblastima od zajedničkog interesa. 

Imajući u vidu da, prema procenama, u UAE živi i radi više od 10.000 državljana Srbije, ministarka Kisić Tepavčević i ministar Al Avar saglasili su se da postoji interes za zaključivanje sporazuma o privremenom zapošljavanju između dve zemlje.

Na sastanku je ocenjeno da je radi njegove realizacije potrebno da se u narednom periodu organizuju sastanci između dve strane i otpočnu pregovori radi usaglašavanja teksta sporazuma, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ovaj sporazum će omogućiti, kako navode, veću sigurnost radnicima, a novim Zakonom o radu UAE, kako je rekao ministar za ljudske resurse i emiratizaciju UAE Abdulrahman Al Avar, povećava se standard zaštite radnika, smanjuje mogućnost zloupotreba od strane poslodavaca, a informacije o slobodnim radnim mestima biće dostupnije i transparentnije.

Ministar za ljudske resurse i emiratizaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulrahman Al Avar ukazao je da su, u skladu dobrih bilateralnih odnosa Srbije i UAE, spremni da intenziviraju saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Bonus video – Kisić: Kovid propusnice u ugostiteljskim objektima od 20 časova 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram