Darija Kisić Tepavčević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Darija Kisić Tepavčević juče je okačila tri fotografije sa glasanja na referendumu. Poslednju je u međuvremenu obrisala, ali prekasno - na društvenim mrežama se već proširila i ljudi je dosta prozivaju zbog neuspelog fotošopa.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja juče je glasala na republičkom referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa na glasačkom mestu u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“. Odmah je okačila fotografije s lica mesta, pozivajući građane da izađu na referendum, jer „danas glasamo za nezavisno sudstvo, samostalno tužilaštvo, veću pravnu sigurnost. Danas glasamo za budućnost.“

U komentarima joj jedni izjavljuju ljubav, drugi pokušavaju da joj objasne neke stvari u vezi sa „nezavisnim sudstvom“, a treći – smeju se i pitaju što je obrisala onu sliku.

Naime, društvene mreže preplavila je fotografija Darije Kisić Tepavčević koja teatralno ulazi na glasačko mesto. Bila je poslednja od tri „motivacione“ fotke sa glasanja, a jedina koja prikazuje celu figuru. Ipak, brzo je obrisana, verovatno nakon prvih reakcija pratilaca koji su se zapitali: „Je l’ ovo Hokingova radijacija zakrivila štokove na vratima?“

Ipak, prekasno. Neuspela intervencija „sužavanja“ Darije Kisić, u kojoj su vrata iza nje upadljivo izobličena, brzo se proširila i zasenila sve druge fotografije i poruke.

Pročitajte još:

Ne znamo da li je Darija sama poradila na tome da izgleda mršavije ili je to prepustila nekom ne tako talentovanom iz tima koji joj vodi mreže, tek – šteta je napravljena, a Internet ovakve slabosti ne zaboravlja.

Kako su fotošop blamovi uvek dobrodošla zabava na društvenim mrežama, posebno kad su u pitanju poznati akteri, čini se da se tek otvara prostor za različita tumačenja Darijine „mršave slike“.

***

Bonus video: Građani na referendumu glasali o promeni Ustava u delu o pravosuđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram